Het team

Bob Kruis, Fysiotherapeut - MSU Echografist - Shockwave therapeut - Epte - COPD en Astma therapeut.    

Mijn naam is Bob Kruis, 37 jaar, fysiotherapeut sinds 2004. Zoals van een fysiotherapeut te verwachten is, hou ik erg van sport (wielrennen, hardlopen, hockey en wintersport). De eerste 10 jaar van mijn fysiotherapie loopbaan heb ik met veel plezier bij een grote praktijk gewerkt.

Al jaren had ik de ambitie om een fysiotherapiepraktijk te starten waar gewerkt wordt volgens de laatst bewezen methoden en met de meest vooruitstrevende behandeltechnieken. Dat is werkelijkheid geworden! 

Ik heb me in de afgelopen jaren gespecialiseerd in shockwave therapie (sinds 2007), echografie (sinds 2012) en Epte-therapie (2016). Sportgerelateerde klachten en COPD zijn eveneens aandachtsgebieden van mij. Daarnaast verzorg ik trainingen aan fysiotherapeuten op het gebied van stabiliteit, coördinatie en balans met behulp van MFT materialen. Deze kennis gebruik ik ook tijdens behandelingen van patiënten.

Werkdagen; maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdagochtend    

U kunt rechtstreeks met mij een afspraak maken via het contactformulier, via mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch 072-7210902

Franny Dethmers, Fysiotherapeute-neurorevalidatie

Mijn naam is Franny Dethmers, na mijn opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht ben ik mij verder gaan specialiseren in neurologie in Australië. Daar heb ik een Master studie (Master of Applied Science, University of South Austalia) afgerond en deed ik een onderzoek naar 3-Dimentionale heup bewegingen in het looppatroon van mensen met de Ziekte van Parkinson.

Als fysiotherapeute ben ik werkzaam geweest in neurorevalidatie en heb ervaring in ziekenhuizen, revalidatiecentra en fysiotherapiepraktijken. Naast mijn werk als fysiotherapeute in Australië heb ik klinisch onderwijs gegeven aan fysiotherapie studenten van de University of South Austalia en als gevolg van een grote aardbeving heb ik in Indonesië humanitair werk gedaan voor volwassenen en kinderen met een beperking. Sinds vorig jaar woon ik weer met mijn gezin in Nederland (Alkmaar) en besteed ik mijn vrije tijd aan yoga, zwemmen en genieten van de Noord Hollandse kust.

Binnen Groups for Balance – Fysiotherapie hou ik me naast de reguliere fysiotherapie bezig met neurologie patiënten o.a. vanuit het CVA-Netwerk. Daar ik me ook verdiept heb in vestibulaire revalidatie, evenwichtsstoornissen en valpreventiemethoden pas ik deze aandachtsgebieden toe in de thuissituatie middels fysiotherapie aan huis.

Werkdagen; maandag, dinsdag, donderdag

U kunt rechtstreeks met mij een afspraak maken via het contactformulier, via mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch 072-7210902

Jane van der Knaap, Fysiotherapeute - Master Manueel therapeute - MSU echografiste

Mijn naam is Jane van der Knaap. Sinds 2009 ben ik met veel plezier fysiotherapeute en sinds 2012 ook manueeltherapeute na het succesvol afronden van mijn master. In mijn vrije tijd tennis ik graag, doe ik aan yoga en hou ik van wintersport. 

In het verleden heb ik in het Westland en op Bonaire gewerkt; Bij Groups for Balance heb ik in 2017 een nieuwe uitdaging gevonden! Door mijn opleidingen en werkervaring ben ik gespecialiseerd in wervelkolom gerelateerde klachten en zie ik ook veel patiënten met neurologische- en orthopedische problematiek. Daarnaast hebben zwangerschaps gerelateerde- en bekkenklachten sterk mijn interesse. Omdat ik in 2016 ook een opleiding echografie heb afgerond, kan ik in de praktijk diverse aandoeningen beoordelen aan de schouder, elleboog, pols/hand, heup, knie en enkel.  Graag tot ziens bij Groups for Balance!

Werkdagen; dinsdag, woensdag en vrijdag

U kunt rechtstreeks met mij een afspraak maken via het contactformulier, via mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch 072-7210902

Bettina Bouwman, Kinderfysiotherapeute

Ik ben Bettina Bouwman. In 1994 studeerde ik af als fysiotherapeute en deed 10 jaar ervaring op in Zwitserland en Nederland. Ik werkte voornamelijk met kinderen en ging mij hierin verder specialiseren. In 2006 behaalde ik het diploma Kinderfysiotherapeut en vervolgens heb ik mij op meer gebieden in de kinderfysiotherapie weten te specialiseren. Daarnaast volgde ik opleidingen voor coaching en communicatieverbetering om de communicatie tussen mijzelf als behandelaar, ouder en kind te verbeteren. Op de speciale school werk ik veel met lichamelijk en meervoudig gehandicapte kinderen. In de loop der tijd heb ik gemerkt dat vooral kinderen met een autisme spectrum stoornis en AD(H)D in samenhang met een motorische stoornis mijn grote aandacht heeft.

Binnen Groups for Balance - Fysiotherapie zal ik naast het uitoefenen van reguliere kinderfysiotherapie ook onderdeel zijn van het multidisciplinaire Kind en Jeugd team met o.a. Psychologie Biesheuvel.

Werkdagen; woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdagochtend

U kunt rechtstreeks met mij een afspraak maken via het contactformulier, via mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch 072-7210902

Martijn Loonstra, Fysiotherapeut - Manueel therapeut - Shockwave therapeut

Mijn naam is Martijn Loonstra, 36 jaar, getrouwd en trotse vader van 3 dochters. Wij wonen in Heerhugowaard waar ik in mijn vrije tijd veel bezig ben in en om ons huis. Daarnaast vraagt ons gezin ook de nodige aandacht. Als er dan nog tijd over is loop ik graag een stukje hard. Na de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik gedurende drie jaar als 1e lijns fysiotherapeut/fitness instructeur gewerkt in Heemskerk. De afgelopen jaren hield ik mij in het bijzonder bezig met het begeleiden van COPD groepen, medische fitness en hartrevalidatie binnen de fysiotherapie praktijk Alkmaar West.

Mijn master degree manuele therapie behaalde ik in 2011. Nieuwe technieken en behandelmethoden in de fysiotherapie hebben mijn bijzondere interesse en bij gebleken gunstige effectiviteit wil ik mij in deze verder verdiepen. 

Ik heb me, in samenwerking met het kenniscentrum duizeligheid in Apeldoorn , gespecialiseerd op het gebied van duizeligheid. Deze specialisatie richt zich op zowel het diagnosticeren als het behandelen van patiënten. Met name de revalidatie ten gevolge van vestibulaire uitval zijn goed te behandelen. 

Werkdagen; maandag, dinsdag-avond, woensdag, donderdag, vrijdag,

U kunt rechtstreeks met mij een afspraak maken via het contactformulier, via mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch 072-7210902

Menno Schouten, Fysiotherapeut, Flywheelspecialist - Hersteltrainer

Mijn naam is Menno Schouten, 25 jaar en na het studeren aan het CIOS te Haarlem ben ik doorgegaan met de opleiding fysiotherapie te Utrecht. Mijn specialisaties op het CIOS waren loop- conditietrainer en sporten met een beperking. Op de opleiding fysiotherapie heb ik de specialisatie 'het kind met een beperking, multidisciplinair benaderd' gevolgd en succesvol afgerond.

Naast mijn studie heb ik sport altijd belangrijk gevonden. Mijn eigen sport is atletiek, waar ik al jaren tegen de nationale top aan zit op de 800 en 1500 meter. Hardlopen is mijn passie en mede een vorm van ontspanning.

Zoals het CIOS en mijn passie al suggereren, ik hou van sport. Elke sport heeft iets magisch en zo heeft iedereen zijn eigen doel wat hij/zij wil bereiken. Dit is een van de mooiste dingen om voor ogen te hebben. Mijn moto is dan ook: Iedereen moet zijn/haar doel, sport of niet, zo goed mogelijk na kunnen streven.

Ik zal me binnen Groups for Balance richten op de begeleiding van de AFC '34 spelers en sporters zowel op het veld als in de oefenzaal.

Werkdagen; dinsdag en donderdag