Ons motto; Behandelen, Motiveren en Inspireren

Het is voor iedereen mogelijk om de conditie te verbeteren. Een belangrijke pijler voor de conditie is het uithoudingsvermogen. Het geheim van het opbouwen van een goede conditie is te weten op welk niveau u moet trainen. Het blijkt in de praktijk dat 50 % van de personen te licht of te zwaar traint, als wordt uitgegaan van de gangbare tabellen voor het bepalen van de trainingshartslag. Het beoogde trainingseffect zal dan veelal tegenvallen. 
Met behulp van de Control test kunnen we exact bepalen met welke trainingshartslag u het best kan trainen. 

De rustmeting die vooraf gaat aan de Controltest wordt gebruikt  om te adviseren hoe u het best uw herstelbalans kan bereiken na een training. Ook wordt de rustmeting gebruikt om te adviseren omtrent ontspanning via de ademhaling.

Dit doen we door het zogenaamde omslagpunt ( verzuringspunt ) te bepalen. Traint u ver onder het omslagpunt, dan zal de conditieverbetering uitblijven. Traint u steeds boven je omslagpunt, dan gaat het lichaam langzaam verzuren, is er geen vooruitgang meer en gaan uw prestatie's zelfs achteruit. Eenmaal een omslagpunt bepaald, dan kunnen we het trainingsprogramma samenstellen.

Het gaat erom wat u met de training wilt bereiken. Gewichtsverlies ( vetverbranding ), conditieverbetering (koolhydraatverbranding ) ,topprestatie's leveren (koolhydraatverbranding tegen het omslagpunt aan of verzuring erboven)

Voor al deze doelstellingen geldt dat u in de juiste verbrandingszone moet trainen om resultaat te zien. Deze zone is voor iedereen weer anders.

Met behulp van de Control test kunnen we exact bepalen met welke trainingshartslag, afhankelijk van je doelstelling, u het best kan trainen. U traint dus nooit te weinig of teveel.

Wilt u graag weer meer gaan bewegen, maar is trainen bij een gewone sportschool niks voor u? 

Trainen bij Groups for Balance Fysiotherapie in een veilige en verantwoorde omgeving!  

GFB FIT is voor iedereen die op een actieve en verantwoorde manier wil bewegen, om zo fit en gezond te worden. In onze fitnesszaal kunt u werken aan uw algemene conditie, kracht,stabiliteit en lenigheid. Dit onder persoonlijke begeleiding van een bewegingsdeskundige.Om optimaal gebruik te maken van fysiofitness starten we met een uitgebreide intake. U krijgt een vragenlijst en we doen een meting van uw lichaamssamenstelling, bloeddruk en conditie. Deze informatie wordt gebruikt om een persoonlijk fitheidsplan voor u op te stellen. Na ongeveer zes weken gaan we de metingen herhalen die tijdens de intake zijn uitgevoerd. Afhankelijk van de progressie en uw wensen wordt dan het plan aangepast

U kunt terecht bij een van onze specialisten;
Menno Schouten, Dennis van den Berg, Femke de Koning, Bob Kruis, Lars Dekker

 

 Maak online een afspraak of bel 072-7210902