Sportrevalidatie

U hoort het iedereen zeggen: sporten is leuk en gezond!

Helaas doen er zich regelmatig sportspecifiek gerelateerde blessures voor bij sporters. De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. 

Wij behandelen cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Wij begeleiden en adviseren ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In onze praktijk zien we de ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie. 

De meeste klachten waarmee mensen naar de fysiotherapeut gaan zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. 

De behandeling start met een intake waarin sportspecifiek wordt gekeken naar de oorzaak van uw blessure. Vervolgens zal in overleg met u het behandelplan worden opgesteld waarbij een actieve aanpak voorop staat. 

De behandelingen vinden plaats in onze praktijk, waar wij de beschikking hebben over een grote oefenruimte. Hierin staat alle benodigde apparatuur om een sportspecifiek oefenprogramma samen te stellen dat gericht is op het zo snel mogelijk terug keren in uw sportsituatie. Tevens hebben wij de benodigde apparatuur om een meer algemeen trainingsprogramma op te stellen ter preventie van de meeste sportblessures.

 Naast de reguliere fysiotherapie biedt Groups for Balance - fysiotherapie ook andere diensten voor sporters aan:

  • krachttraining
  • conditie- en hersteltraining
  • blessurepreventie door advies en gerichte trainingsvormen
  • blessurepreventie en -behandeling voor uw vereniging
  • revalidatietraining
  • doorverwijzing in het geval de klachten door de fysiotherapeut niet behandeld kunnen worden
  • Echografie
  • Shockwave behandelingen
U kunt terecht bij een van onze specialisten;
Menno Schouten, Dennis van den Berg, Femke de Koning, Bob Kruis

 

 Maak online een afspraak of bel 072-7210902