Wat is Mindful Run/ Walk?

Mindful Run/Walk is (hard)lopen zonder prestatie druk en leren binnen je eigen grenzen blijven.

Mindful Run/Walk is een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken, yoga, meditatie en (hard)lopen en draagt direct bij aan vermindering van stress en het verhoogt de energie. Mindful Run/Walk is bewust bewegen in het hier en nu, ademhalingstechnieken en nog veel meer. Mindful Run is voor iedereen toegankelijk. Zowel voor een gevorderde hardloper, beginnende sporter als voor de niet-sporter die wilt beginnen met bewegen. Ik geef jou de tools en jij gebruikt en kiest zelf waar jij iets mee kan in je eigen dagelijkse leven.

Het mooie van de cursus is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het lopen toepast, maar in je hele leven.

Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het wandelen of rennen bent. Je leert je lijf beter kennen waardoor je eerder voelt dat je je eigen grens over gaat en je wordt bewust van hoe je je ademhaling in kunt zetten in situaties die jij als stressvol ervaart.

MINDER STRESS en MEER ENERGIE.  

Wil jij leren (hard)lopen zonder prestatiedruk en genieten van het moment en binnen je eigen grens blijven door goed naar je eigen lichaam te luisteren? Of wil je het plezier in (hard)lopen weer terugvinden? Misschien wil je (na een blessure opnieuw) starten vanaf de basis.

Dus met de juiste loophouding en ademhaling om zo uiteindelijk je uithoudingsvermogen te vergroten en de kans op blessures te verkleinen. 

Heb jij soms moeite met ontspannen? Is je hoofd vaak vol? Wil je even tijd voor jezelf door in groepsverband lekker naar buiten te gaan om te bewegen? Wil je graag werken aan balans in je hoofd en hart en ook nog werken aan je conditie?

Dan is Mindful Run/Walk iets voor jou!              

Hoe zijn de lessen opgebouwd?  

 • Tijdens de Mindful Run/Walk cursus gaan we veel (hard)lopen, maar alles op jouw eigen tempo en/of afhankelijk van het niveau van de groep.
 • We beginnen altijd met ontspanningsoefeningen om zo los te komen van de hectiek van de dag, gevolgd door een warming up waarin we de spieren losmaken en opwarmen.
 • Tussen de (hard)loop oefeningen door staan we ook regelmatig stil voor diverse oefeningen.
 • Les 1: Kennismaking en looptechniek
 • Les 2: bewustwording van de ademhaling 
 • Les 3: focus, concentratie en aandacht naar het “hier en nu” brengen 
 • Les 4: Loslaten, vertrouwen/ longinhoud trainen met neusademhaling. 
 • Les 5: een Run/ Walk, waarin we al het geleerde nog eens toepassen.

Doel van de cursus is meer vanuit je hart te lopen, genieten van het moment en beter luisteren naar je eigen lichaam en dus binnen je eigen grens te blijven. En doordat het laagdrempelig is veel oefeningen een speels effect hebben, maken we vooral ook heel veel fun.

RESULTAAT!

 • Toename van focus en creativiteit
  Bewegen maakt dat wij loskomen van vaste denkpatronen, je word dus niet alleen fysiek, maar ook mentaal fitter. 
 • Meer energie
  per dag ademen wij ongeveer 23.000 keer, met de juiste ademhaling neemt ons lichaam 10 tot 20 procent meer zuurstof op.

 • Stressreductie
  NLP biedt ons de mogelijkheid om ons gedrag en gedachten te beïnvloeden. Wij worden hierdoor flexibeler en duidelijker in onze keuzes.

 • Bewustwording
  Mindfulness vergroot de aandacht en vergevingsgezindheid. Dit heeft een positief effect op ons immuunsysteem en onze hersenen. 
 • Echtheid
  Niet handelen vanuit het hoofd maar balans in hoofd en hart. Dit maakt dat wij meer autonomie ervaren  

Wat kan Mindful Run/Walk je brengen?

Ik denk dat iedere (beginnende) sporter een cursus Mindful Run/Walk eens zou moeten proberen. Niet bezig zijn met doelen, tijden of afstanden, maar simpelweg lopen en genieten in het hier-en-nu. Probeer het eens en ontdek wat het je kan brengen! Je zult ervaren dat sporten naast inspanning ook veel ontspanning geeft en je er mentaal ook sterker van wordt. De oefeningen zijn zo opgebouwd dat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen. Want het gaat niet om presteren maar om beleven en plezier.

Meer informatie vindt u ook op https://mindfulrunalkmaar.nl

foto walk.jpgmindful walk foto.jpg